0
No products in the cart.

ПОСЛУГИ ІЗ ЗАТОЧУВАННЯ КУТТЕРНИХ НОЖІВ

Дуже важливо дотримуватися принципу ХОЛОДНОЇ ЗАТОЧКИ, згідно з яким до заточуваного ножа повинна надходити в достатній кількості холодна вода. При цьому допустимо лише незначний нагрів ріжучої кромки ножа.

Заточка куттерних ножів

Дуже важливо дотримуватися принципу ХОЛОДНОЇ ЗАТОЧКИ, згідно з яким до заточувати інструменту повинна надходити в достатній кількості холодна вода. При цьому допустимо лише незначний нагрів ріжучої кромки.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ВІД ВИРОБНИКА ПО ЗАТОЧУВАННІ КУТТЕРНИХ НОЖІВ

Куттерні ножі – основна деталь куттера, інструмент, що вимагає правильного поводження та догляду.
Як відомо куттерні леза відчувають велике навантаження під час роботи. Тому для забезпечення високої якості куттерування, перш за все необхідно суворо дотримуватися правил зберігання, транспортування і ЗАТОЧУВАННЯ.

Дуже важливо дотримуватися принципу ХОЛОДНОЇ ЗАТОЧКИ, згідно з яким до заточуваного інструменту повинна надходити в достатній кількості холодна вода. При цьому допустимо лише незначний нагрів ріжучої кромки.

ЗАТОЧКА КУТТЕРНИХ НОЖІВ

Жовтий, коричневий або блакитний колір ріжучої кромки (точковий нагрів близько 220 С) свідчить про її перегрів або навіть про відпал ріжучої кромки. Результатом чого можуть стати зміни структури металу, що виявляє звичайний контроль його мікроструктури. Сильний перегрів ріжучої кромки куттерного інструменту з недостатнім охолодженням зони заточування може привести перезагартовування матеріалу (до 59 одиниць, тоді як норма – 54-56 одиниць). Недостатнє охолодження водою, тобто сухе загострювання з уповільненим охолодженням леза, веде до утворення відпалу ріжучої кромки (вже спостерігалися випадки зниження ступеня твердості до HRC 40).

Найчастіше з’являється небажаний відтінок металу може бути видалений звичайним поліруванням. Але це дає лише зовнішнє оманливе враження гарної роботи: мікроструктура матеріалу вже порушена. Подібні порушення технології заточування є причиною появи внутрішнього тиску матеріалу, що, в кінцевому рахунку, веде до утворення тріщин в зоні ріжучої кромки. Як наслідок, серйозні пошкодження кромки стають неминучі.

При правильному поводженні з лезами після декількох операцій заточування відбувається «зняття внутрішньої напруги матеріалу» (мінімальний час підтримки температури 180 – 200 С – 4 години, потім поступове охолодження). Дана процедура нормалізує структуру металу після дії високої температури, сил напруги і скручування в процесі роботи.

Всі майстерні по загартуванню інструменту, а також виробники інструментів і лез мають в своєму розпорядженні необхідне обладнання для виконання даної процедури.

Ми наполегливо рекомендуємо регулярно здійснювати так звану процедуру «зняття внутрішньої напруги матеріалу» з метою забезпечення тривалого терміну служби.

Ми також рекомендуємо після 3-4 заточування перевіряти куттерні ножі на наявність мікротріщин і відсортовувати леза з волосоподібними тріщинами з метою запобігання пошкодження куттера в разі руйнування ріжучої кромки.

Необхідно враховувати, що не всі тріщини можуть бути виявлені при звичайному огляді. Для цього найкраще використовувати магнітно-індуктивні пристрої. Всі відомі майстерні із заточування куттерних ножів або мають у себе подібні пристрої, або тестують леза на предмет наявності тріщин у своїх партнерів з метою належного документування самого процесу заточування.

Сухе загострювання необхідно взагалі виключити. Ми рекомендуємо використовувати вологі абразивні круги на різних стадіях заточування (рекомендація 180 – 400). Після використання абразивних кругів кромки повинні бути відполіровані до повного зникнення будь-яких слідів (подряпин).

Подібні подряпини можуть призвести до появи тріщин і міжкристалічної корозії.

Суворе дотримання кутів і випуклої форми ріжучої кромки є ключовим елементом, що впливає на технічні характеристики і термін його служби. Як правило, кут ріжучої кромки дорівнює 25, а її кінчика – 27. Цей кут повинен змінюватися в залежності від продукту – заморожене або свіже м’ясо – від більш гострого до більш пологого.

Дотримуючись викладених рекомендацій, Ви гарантовано збільшуєте термін безперебійної роботи ріжучої кромки!

Ріжучі деталі куттера потребують дбайливого і правильного догляду, транспортування і зберігання. Заточка куттерних ножів вимагає ще більшої уваги і умінь. Головне, вона обов’язково повинна бути холодною. При нагріванні ріжучої кромки і зміні кольору можливі зміни складу металу і суттєва зміна якісних характеристик.
Сухе загострювання з уповільненим охолодженням – не вихід. Воно призводить до відпалу куттерного РК ведучи до непоправних наслідків. Полірування впорається із зовнішніми проявами внутрішніх порушень структур металу, але їх самих уже не виправити.
Ось чому важливо проводити роботи із заточування вірно з урахуванням тонкощів матеріалу і виду лез. В м Дніпро загострювання таких ножів можете довірити нашим фахівцям.

Переваги роботи з нами
Нам постійно приносять різні ножі на перевірку, полірування, відновлення і заточку. Ми надаємо всі перераховані послуги.

маючи:

  • Величезний досвід;
  • Висококваліфікованих майстрів;
  • Спеціальне дороге обладнання;
  • Напрацьовану базу тих, хто довіряє нам клієнтів.

Ми можемо гарантувати правильну заточку за всіма правилами.

 

Call Now

Оставить заявку