0
No products in the cart.

Заточка кухонних ножів

Послуги із заточування кухонних ножів

Більше 10000 заточених ножів будь-якої складності і конфігурації.

Заточення кухонних ножів

На м’ясокомбінатах, а також в закладах громадського харчування, гострота ножів грає важливу роль, так як від неї залежить швидкість роботи. Наприклад, якщо набір професійних лез затупився, м’ясник не зможе швидко відокремити м’ясо від кістки і підготувати його. Як результат – обсяг, і якість виконаної роботи знижується, продуктивність падає. Аналогічна ситуація і на кухні ресторанів, кафе, де власники економлять на кухонних інструментах.

Ще гірше, коли заточка проводиться прямо на підприємстві, без відповідного обладнання і хорошого майстра. У таких випадках ножі стають більш тупими. На щастя, сьогодні все більше підприємців користуються такою послугою, як професійна  заточка . У нашу компанію часто звертаються фахівці інших сфер, щоб відреставрувати ножі, і повернути їм колишні властивості.

Ми активно співпрацюємо з юридичними особами, пропонуючи унікальну систему знижок. Чим довше ви залишаєтеся з нами, тим дешевше вам обійдеться замовлення!

Класифікація ножів для кухні

Спосіб заточування, а також швидкість роботи визначається майстром індивідуально. Спочатку фахівець дивиться на характеристики леза. Чималу роль в цьому випадку грає призначення. За цим критерієм кухонні ножі діляться на:

1. «Шеф». Його довжина варіюється від 15 до 30 см. Використовується, як правило, шеф-кухарем для приготування різних страв.

2. Сантоку. Універсальний інструмент японського походження. Стандартний розмір леза – від 12 до 20 см. Призначений для овочевої та м’ясної нарізки.

3. Томатний. Це спеціальний ніж для розрізання помідорів. Також нерідко використовується в ситуаціях, коли потрібно порізати продукти з тугою шкіркою і ніжною м’якоттю. Його лезо дозволяє швидко розрізати томати так, щоб м’якоть не псувалася, а роздвоєний кінчик допомагає перекладати шматочки на тарілку.

4. Філейний. Довжина його леза становить 18 см. Він досить тонкий і довгий, тому добре нарізає рибу і м’ясо на дрібні шматочки.

5. Овочевий. Характеризується довгою рукояткою і коротким лезом (від 7 до 10 см). Призначений для чищення фруктів і овочів.

6. Прилад для відділення м’яса від кістки. Має специфічну форму: лезо розширюється біля основи, потім різко переходить в гострий кінчик. Відрізняється зігнутої кромкою, на зворотному боці є прямий обух. За допомогою такого ножа можна швидко очищати сире м’ясо, а також рибу від кісточок.

7. Сирний. Цей прилад має двозубчату ​​виделку, завдяки якій скибочки сиру легко переносяться на тарілку. Саме лезо досить тонке, з зубчастою кромкою і отворами, які захищають ніж від прилипання.

8. М’ясний топірець. Має досить широке лезо (більше 18 см). Розрізання проходить не вздовж, як у випадку зі стандартними приладами, а вглиб.

9. Хлібний. Призначений для розрізання хлібобулочних виробів, включаючи торти. Відрізняється довгим і міцним лезом із закругленою крайкою, завдяки чому скоринку хліба можна легко розрізати, не пошкодивши м’якоть. Також їм часто нарізають дині і кавуни.

Щоб добре  заточити  лезо, наші майстри використовують високотехнологічне обладнання, а також правильно підбирають кут. Саме від нього залежить, наскільки гострим вийде ніж, і як довго він прослужить. З одного боку, добре загострений прилад буде швидко нарізати продукти, а з іншого – якщо занадто сильно заточити інструмент, то вистачить його ненадовго, і проблема виникне знову.

Але наші фахівці не перший рік працюють з різними ножами, допомагаючи підтримувати стабільну роботу такої галузі, як  харчова промисловість . Якщо вам потрібно швидко і якісно відновити цілий набір різних лез – звертайтеся! Ми зробимо все в кращому вигляді і за короткий термін. Це в рази дешевше, в порівнянні з покупкою нового набору. При цьому характеристики приладів ті ж.

Професійна заточка від наших майстрів

Компанія «Точка Заточки» активно взаємодіє з багатьма підприємствами. Наші співробітники регулярно заточують величезну кількість різних лез, справляючись з найскладнішими завданнями в короткий термін.

Ціна  на послуги і так невисока, а при довгостроковому співробітництві ще й знижується. Так ви зможете відновити леза протягом доби, і непогано заощадити! До інших переваг роботи з нами ставляться:

· Штат, що складається з кваліфікованих співробітників;

· Гарантовану якість;

· Робота з будь-якими лезами, незалежно від виду і призначення;

· Висока швидкість виконання замовлення.

Вже сьогодні багато вдячні клієнти пишуть нам позитивні  відгуки . А все тому, що ми виконуємо свою роботу добре, швидко і відносно недорого! Ви можете ознайомитися з ними на сайті.

Послуга  від нашої компанії – це відмінний результат при мінімальних вкладеннях.

Цікаво? Ви можете безкоштовно проконсультуватися у нашого менеджера, написавши йому в онлайн-чат або зателефонувавши.

ЧАСТІ ЗАПИТАННЯ І «ЗАТВЕРДЖЕННЯ»:

  • У Вас  лазерна  заточка ножів?

Відповідь: ні. Такої в природі не існує. Це  рекламна  фішка.

  • У мене  самозатачивающиеся  ножі?

Відповідь: Такого поняття немає. Якісний  метал – це Так. Завдяки чому, ножі можуть залишатися гострими  довгий  час. Але рано чи пізно Ви зіткнетеся з тим же питанням, а де заточити?

Кожна господиня, купуючи набір ножів, які  «Не тупляться»  рано чи пізно стикається з проблемою  заточування ножа , і з проблеми жінки ніж переходить в проблему чоловіка, багато з яких, як показує статистика,  не знають , як же  правильно  робити це. Багато, на свій  страх і ризик , точать  кухонні ножі  за допомогою  звичайного бруска . Але спроби таким чином  заточити лезо  зводяться до того, що лезо  втрачає первісну заточку , в цьому випадку на допомогу може прийти  фахівець , а в гіршому – лезо ножа  зазубрити і згодом зіпсувати  зовсім.

Як же  правильно  заточити ваш ніж? Для початку потрібно визначитися з  розмірами леза  вашого ножа.

Процес заточування кухонних ножів

І так, з розмірами визначилися, тепер можна правильно вибрати розміри бруска для заточування набору ваших ножів. Кожен  тип бруска має свою фактуру , яка відноситься до типу вашого ножа і різну  ступінь зернистості  каменю. Далі, щоб заточити ніж вам потрібна буде підставка, для того щоб брусок  не ковзав  по столу. Вибираємо брусок для  початку  великої  зернистості, визначаємо  кут , зазвичай кут нахилу залежить від призначення ножа і довжини леза  від 12 до 23 градусів . Притискаємо лезо і ведемо  від себе , від обуха до вістря. У точці контакту леза і бруска  не повинно змінюватися тиск, кут і перпендикулярність осі бруска. При русі до вістря поступово  послаблюємо тиск , в постійному темпі робимо  від 10 до 20 рухів . Щоб  перевірити  чи правильно заточений ваш ніж – проведіть рукою по лезу ножа, на стороні яку ви не заточували повинен залишитися  задирок , він повинен залишитися  на всій поверхні  кромки. Тільки  в цьому випадку  ваш ніж заточений, вірно, і готовий служити вам багато років.

Мистецтву  заточування кухонних ножів  можна вчитися довгі роки, псувати при цьому десятки, а то і сотні ножів. Якщо ви хочете, щоб ваш ніж потрапив в руки  професіоналів , наша компанія готова надати до ваших послуг  кращих фахівців , які допоможуть продовжити життя ваших ножів на довгі роки.
Кухарів без ножів не буває – їх основне знаряддя праці, що впливає на смак і привабливість готового блюда. У професійних місцях готування обов’язково є від трьох їх видів з особливим призначенням:

  • Чистка овочів – короткі, невеликі;
  • Нарізка продуктів і багато іншого – виконується універсальним середнього розміру;
  • Важливі довгі леза – дозволяють робити майже всі основні завдання від оброблення м’яса до рубки зелені;
  • Гнучкі філейні створені спеціально для риби;
  • Хлібні – для його нарізання.

 

Використовуючи кухонний ніж не за призначенням, ви значно скоротите термін його служби, безнадійно затупите і зіпсуєте. Важлива і правильна заточка ріжучої кромки: кожна вимагає особливого підходу. В м. Дніпро якісно заточити кухонний інструмент запрошуємо у нас.

Послуги компанії
Ми проведемо найбільш правильну заточку ножів в Дніпрі, завдяки наявності величезного досвіду, широкого арсеналу точил і точильного обладнання. При необхідності майстри поправлять лезо. Працюючи з інструментом, враховується його тип і функціональне призначення. Індивідуальний підхід дозволяє зробити максимально якісну заточку.

Call Now

Оставить заявку